24 april 2019
18:10

Västra Frölunda IF Vit

Referat: Askims IK Vit - Västra Frölunda IF Vit

Lag vit kom till spel med åtta spelare som alla var uppenbart sugna på match. Första perioden var rätt jämn där våra gäster fick in två mål innan Folke kunde finta bort motståndarna och göra en reducering till 1-2. Vi höll stånd tack vare härligt kämpande från alla pojkar. Bland annat kan nämnas ständigt löpande Hannes som aldrig gav motståndarna någon tid, tjusiga rensningar från Enzo och härliga räddningar från Sten.

I andra perioden var vi superheta och kunde snabbt kvittera och sedan ta ledningen efter bland annat en rökare från Albin från mer än halva plan och en direktvolley med knäet av Saeed på en hörna. Bakåt gjorde Ville en toppeninsats i målet med bland annat en räddning långt uppe i krysset. Perioden slutade 4-2 till vår favör och vi gick in i periodvila med överläge 5-4.

I tredje perioden gjorde vi mål direkt, det kan inte gått mer än tre-fyra sekunder från avspark. Vi föll sedan tillbaka lite men fortsatte att kämpa på. Ibland gick vi fast mitt på plan men Sam var duktig på att bredda spelet och driva bollen på kanten vilket skapade flera möjligheter. Tredje perioden slutade 2-2 och matchen därmed med vinst 7-6.

Vi ställde upp med en diamantformation med en back, två på mittfältet och en topp. Den speluppställningen verkar fungera bra med pojkarna och är nog något vi kommer att fortsätta med men en nackdel är att målvakten då ofta tvingas rulla upp bollen till den ensamme backen som står lite utsatt mitt i plan. Framöver behöver vi jobba på att även utnyttja sidorna mer för att komma fram utan att riskera att öppna oss för mycket bakåt.

Sammanfattningsvis en härlig lagvinst där alla kämpade på ett väldigt bra sätt. Vi tackar Västra Frölunda för en trevligt genomförd match mellan två jämnstarka lag och ser fram emot kommande matcher.

Stort tack till Hedda i F05 som gjorde en förtjänstfull insats som domare. Kul att se att vi har så många duktiga domare bland klubbens ungdomar. För er som inte känner till det så kan meddelas att klubben gjort en stor satsning i år på att alla klubbens 13-åringar skall gå en domarutbildning. De som vill får sedan döma matcher och får en slant per match. Tjejerna och killarna som dömer våra matcher kommer från flickor och pojkar 2005 & 2006 och har alltså spelat i klubben i ett antal år men att vara domare är på många sätt en ny och mer utsatt situation för dem. Så ge dem gärna lite uppmuntrande ord på kommande matcher på Kobben.